Szent György Napi Barangoló - "Zirc Kultúrájáért" Alapítvány programja

< >
Rendezvény
"Zirc Kultúrájáért" Alapítvány mindenkit szeretettel vár a ZIRC40 - Szent György Napi Barangoló 2024. április 27. szombati programjaira. 

A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban (Rákóczi tér 10.) megvalósuló rendezvényen főszereplő lesz Zirc természeti környezete és történelme.

Partnereinkkel közös, ingyenes programunk a ZIRC40 városi rendezvénysorozat része. Megvalósítását a Miniszterelnökség támogatta a Városi Civil Alap keretében.

 

SZ E N T GY Ö R GY -N A P I B A R A N G O L Ó

Zirc, 2024. április 27. (szombat)

Bizonyára mindenki volt már úgy, hogy egy messzi útról hazaérkezett és teleszívta magát a tölgyfa illatú friss bakonyi levegővel. Megnyugvás járta át, mert sehol máshol nincs olyan illata az erdőnek, mint itt a Bakonyban.
Valószínű Árpád-házi királyaink is így gondolták, mikor egy vadászat után megpihentek a zirci udvarházukban. Ezen felbuzdulva 2024. április 27-én különböző hosszúságú túrákat szervezünk, hogy mindenki megismerje erdeink szépségét, majd pedig utána egy igazán középkori hangulatú rendezvénnyel lezárnánk a napot. 

* Először a legrövidebbről (5 km) mesélnék, amit igazán a kis családoknak találtunk ki, mert útközben önkéntesek várják a csapatokat erdei feladatokkal. Az idősebbek akár ihatnak is a Fiatalító forrás vizéből, nyerve maguknak egy-két évtizedet.
INDULÁS: 10.00 - 11.00 óra között
*Teljesítmény túrázóknak a következőket ajánljuk:

-ZIRC30 (Szarvaskút15 km, Kőkapu10 km) 
REGISZTRÁCIÓ ÉS INDULÁS: 7.00-9.00 ÓRA KÖZÖTT
-Reguly Antal Emléktúra – ZIRC35 km 
REGISZTRÁCIÓ ÉS INDULÁS: 7.00-9.00 ÓRA KÖZÖTT
TELJESÍTMÉNYTÚRA INFORMÁCIÓ: 06-20/424 1537

Túrázóknak, nem túrázóknak 12.00 órától különböző hagyományőrző egyesületek várják az érdeklődőket íjászattal, lovagi megmérettetéssel, előadással,
kiállítással, kézműves foglalkozásokkal, hangszer bemutatóval és egy kis középköri muzsikával.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!
A „Zirc Kultúrájáért” Alapítvány és partnereinek ingyenes programja a ZIRC40 városi rendezvénysorozat része.

Website by InnoTeq