MEGOLDOTTUK A ZIRC-KÉPLETET!

OSZTÁLYKIRÁNDULÓK FIGYELEM! MEGOLDOTTUK A ZIRC-KÉPLETET!


(1 Bakonyi Természettudományi Múzeum + 1 Zirci Ciszterci Apátság + 1 Arborétum + 1 Műemlékkönyvtár + 1 Regulyversum, a 2022-es „Az év kiállítása” díj nyertese a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban) 

s z o r o z v a 

(Magyarország legmagasabban fekvő városával + 1000-féle kirándulási- és túralehetőséggel 4000 km2 Bakonyban gyalog, kerékpárral vagy akár lovon + 6600 élettel + kávézókkal + éttermekkel + kültéri műalkotásokkal + helyi termelői piaccal + 1,5 milliárd kilogramm oxigénnel + 10 óra csenddel) 

m í n u s z 

(stressz és rohanás)

e g y e n l ő 

több mint egy nap színtiszta élmény a Bakonyban, a rejtekutak rengetegében: 

rengeteg interakció, rengeteg tudás, rengeteg szépség, rengeteg látvány, rengeteg íz, rengeteg játék, rengeteg szórakozás és rengeteg erdő MOSTANTÓL EGY HELYEN ÉS EGY JEGYEN!

Belépő a 2022. „Év Kiállítására”, a Regulyversumba,

Belépő a Bakonyi Természettudományi Múzeumba

Belépő az Arborétumba,

Belépő a Műemlékkönyvtárba

EGYÜTT: 4050 Ft/fő ÁRON

 

A CSOMAG TARTALMA:

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma

A kiállítás bemutatja a Bakony sokszínű élővilágát, a látogatók időutazást tehetnek a jégkorszak óriásai között (barlangi medve, mamutok), bemehetnek egy denevérbarlangba, kamcsatkai medvéket, muflonokat, szarvasokat is láthatnak, illetve 80.000 db csodaszép ásványban, kristályokban is gyönyörködhetnek.

https://bakonymuzeum.nhmus.hu/hu

Zirci Ciszterci Apátság

Az 1182-ben alapított apátságban bazilika, Királyterem, Vöröstorony és Rendtörténeti kiállítás tekinthető meg - mindez együtt mutatja be a ciszterci szerzetesek életét, kultúráját. A templom vezetéssel, a többi helyszín egyénileg járható be, amennyiben az osztály további látnivalókra is kíváncsi lenne. 

Arborétum

A ciszterci apátság műemléki környezetében, 18.000 m2-en, angolkert stílusban létesült park hazánk legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye, 400 méter tengerszint feletti magasságban. Minden évszakban pompás látványt, kellemes felüdülést nyújt. A halastóval, a Cuha-patakkal és a sokszínű növényvilággal az Arborétum minden évszakban igazi élmény.

zirciapatsag.hu

OSZK Ciszterci Műemlékkönyvtár

A műemlékkönyvtár idegenvezetéssel tekinthető meg, amelynek során a diákok bepillantást nyerhetnek a szerzetesek könyvkultúrájába. Az Európa-szerte ismert, és a kontinens egyik legszebbnek tartott, kézi faragású könyvtártermében a látogatás során a magyar történelem olyan fontos forrásait is láthatják, mint a Thuróczy-krónika vagy a Tripartitum.

http://www.oszk.hu/ciszterci_muemlekkonyvtar

Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház

A tematikus múzeumként működő intézmény tevékenysége, a zirci születésű tudós, Reguly Antal munkássága köré szerveződik, de mellette fotó-, helytörténeti, néprajzi, képzőművészeti, finnugor gyűjteményekkel és a Bakonyra jellemző népi kismesterségekhez kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket. Az interaktív tárlat 2022-ben elnyerte „Az Év Kiállítása” díjat.

regulymuzeum.hu

A fenti ajánlat minimum 10 fő diák részvétele esetén érvényes. A csoportkísérő pedagógusok (10 diák után 1 személy) a látnivalókat ingyenesen tekinthetik meg.

A program magába foglalja egy országos hatókörű múzeumnak a meglátogatását (MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma), ezért a vonattal érkezők tanítási napokon díjmentesen utazhatnak

Kapcsolat és információ:

regulyantal [dot] muzeumatgmail [dot] com

+36/30-237-64-93

A csomag az alábbi élményekkel bővíthető:

Csoportos diákmenü az Apátsági Sörházban: 2500,- Ft/fő

Kézműves foglalkozás a Múzeumban: 1500,- Ft/fő

Az Apátság egyéb látnivalói:

Bazilika látogatása: 1000,- Ft/fő (kedvezményes diák)

Királyterem, Vöröstorony: 1200 Ft/fő 

Rendtörténeti kiállítás: 800,- Ft/fő

Az ajánlat 2024-ben érvényes.

< >
<
>

Website by InnoTeq