Finisszázs - Bezárjuk a házat és az állandó kiállítást

< >
Rendezvény
2020.02.22 - 16:00 - 2020.02.23 - 15:30

Hosszú várakozás után talán elkezdődik a Múzeum főépületének felújítása, átalakítása, végül egy új állandó kiállítás létrehozása. Ehhez azonban először be kell zárnunk és kiürítenünk a házat. Műhelyeinkbe és látogatható raktárunkba továbbra is várjuk az érdeklődőket. Pénztárunk és boltunk a látogatható raktár bejáratánál működik tovább.

 

Február 22-én lesz utoljára megtekinthető az "Utazás az ismeretelenbe" c. kiállítás. Szeretnénk közösen emlékezni az itt lezajlott eseményekre, és együtt tervezni a jövőt, ezért várunk minden érdeklődőt szeretettel délután 4 órától kiállítás- és házzáró programunkra.

 

4 órakor   Kelemen Ivett (Debreceni Egyetem Finnugor Tanszék) tart előadást „A Demonstration túl... Sajnovics János eltűnt számi szótárának nyomában” címmel. Előadásunkkal a mű megjelenésének 250. évfordulójára emlékezünk.

5 órakor   „Emlékek egy kiállításból"  – vetített képes emlékezés a Reguly-kiállításokra és a bennük történetekre

fél 6-kor   „Tervek és álmok: a felújítás és ami utána jön” – bemutatjuk a múzeumépület és az új állandó kiállítás terveit

6 órakor   bejárjuk a kiürített Dubniczay- avagy Reguly-házat, padlástól pincéig.

7 órától   kivilágos kivirradtig finnugor néprajzi és játékfilmek, finnugor étkek, kézművesség

 

A program alatt be lehet kapcsolódni a sütés-főzésbe, valamint kézműves foglalkozás is lesz. Aki hoz magával pólót, abroszt, zsákot, az rászitázhatja és magával viheti a Reguly-kiállítás nyitóképét: a rénszarvasszánt, vagy más hasonló témájú képet.

Website by InnoTeq