Tárlatvezetések pedagógusoknak a Regulyversum - mindent Regulyról kiállításban

< >
Múzeumpedagógia
2021.10.12 - 09:30

 

A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház korábbi gyakorlatának megfelelően idén is megrendezzük a Rokon Népek Hetét, azon belül pedig a kiemelt eseménynek számító Rokon Népek Napját. A rendezvény hagyományosan a finnugor nyelvrokonság, valamint a finnugor nyelvet beszélő népek kultúrájának megismerését célozza meg október harmadik hetében.

Idei alkalmainkon a közelmúltban megnyílt Regulyversum – mindent Regulyról c. állandó kiállítás áll a középpontban. Október 12., 13. és 14-én szeretettel várjuk az érdeklődő pedagógusokat, hogy megmutassuk a kiállítást, és felhívjuk a figyelmet a tantárgyspecifikus ismeretekre. Szeretnénk bemutatni, hogy hogyan építhető be a kiállítás anyaga elsősorban a magyar nyelv és irodalom, történelem, földrajz/környezetismeret, biológia, hon- és népismeret, ének-zene, vizuális kultúra tantárgyak tanmenetébe.

A pedagógusoknak szánt alkalmak kezdő időpontjai:

október 12-én, kedden 9.30,

október 12., 13. és 14-én: 15.00.

A tárlatvezetéseket Ruttkay-Miklián Eszter és Gulyás Zoltán, a kiállítás alkotói tartják.

A rendezvények ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. A csoportok 5–15 fő létszámmal indulnak. Regisztrálni a regulyantal [dot] muzeumatgmail [dot] com () e-mail címen lehet október 8-án déli 12 óráig. A jelentkezéseket beérkezési sorrend szerint regisztráljuk, október 8-án 17 óráig visszajelzést küldünk. Kérdésüket ugyanezen a címen vagy a 30/2376493 telefonszámon.

Website by InnoTeq