Szent Márton-napi családi nap

Rendezvény
2018.11.10 - 16:00

Novemberi családi napunk idén is Szent Márton és a ludak jegyében telik. Ez a nap fontos fordulópont volt a régi naptárakban: vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, lezárult a gazdasági év. Régi szokás szerint ekkor kezdődtek a téli társas munkák, kalákák. Ezen a napon bálokat és vásárokat is tartottak. Ezeket a szép hagyományokat felelevenítve idén is vásárt szervezünk helyi kistermelőkkel, kézműves termékek készítőivel, valamint a Zirc Város Nyugdíjas Klub közreműködésével tollfosztásra és Szurgyi Zsuzsanna vezetésével pedig kenőtoll-fonásra hívunk mindenkit.

Újabb, érdekes történelmi előadást hallgathatunk meg; idén dr. Bubnó Hedvig egyetemi adjunktus (Károli Gáspár Református Egyetem), történész lesz a vendégünk, ő tart majd előadást Antik örökség -kereszténység - "püspökség" címmel. Ezt követően a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület tagjainak előadását tekinthetjük meg. A darab mi más is lehetne ezen a napon, mint a Ludas Matyi.

Természetesen kézműves foglalkozásokkal is készülünk: nemezelést tart nálunk a Tekergő nemezműhely, Frecot Emesénél pedig szőni lehet majd.

S a Márton-napi finomságokról se feledkezzünk meg, amit idén is a Finnbarátoknak köszönhetünk.

Mindenkit sok szeretettel várunk 2018. november 10-én 16 órától!

A programon való részvétel ingyenes. 

< >

Website by InnoTeq