Kincsek a padláson

2017. szeptember 2-től december 4-ig a padlás bányászati időszaki kiállításnak ad helyet, az alább leírt formában nem látogatható!

 

 

A „Kincsek a padláson” – TIOP – 1.2.2-11/1-2012-0020 projekt keretében a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház udvari szárnyának tetőterében korszerűen felszerelt tanulmányi raktárt hoztunk létre 2014-ben. Az elkészült raktári rend és adatbázis, valamint a digitális megjelenítés lehetővé teszi a néprajzi-helytörténeti, a képzőművészeti, a finnugor és a fotógyűjteményünk feldolgozását, kutatását és e gyűjtemények bemutatását. A látogatható raktár a felső szintet egy légtérben elfoglalja, külön helyiségként csak a zárt raktár válik le róla. Az egyterű bemutatóteremben eredeti állapotában megőrzött, több mint 200 éves barokk fedélszék a bakonyi ácsmesterek munkáját dicséri.

A látogatható raktár nélkülözhetetlen részét képzik az információs pontok, amelyek a múzeumi gyűjtemény teljes elérését, megismerését teszik lehetővé digitalizált formában. A látogatható raktárt a látogatók tárlatvezetéssel vagy múzeumpedagógiai foglalkozás keretében látogathatják tárlatvezető, oktató vezetésével.

A padlás raktár befogadóképessége állományvédelmi szempontokból max. 15–20 fő.

< >
<
>

Website by InnoTeq