Kártya,- és szalagszövő tanfolyam kezdőknek

Kártya- és szalagszövő tanfolyam kezdő

Oktató: B. Dobos Teréz, szövőmester

A tanfolyam 15 órás (5 alkalmas), mely heti rendszerességgel kerül megrendezésre, alkalmanként 3 órában.

A kurzus alatt a kártyaszövés különleges technikáját tanulhatja meg minden kedves érdeklődő.
A kártyaszövés technikája bár különleges, de igen egyszerű. A táblák lyukaiba befűzzük a különböző színű láncfonalakat. Nagyon szép és különleges minták alakíthatók ki kártyaszövéssel. A szalag szélessége a láncfonalak vastagságától, valamint a kézben tartható és a tengelyük körül forgatható táblák számától függ.

A legkisebb szövőeszköz a szádfa. Működése egyszerű: a befűzés adja a mintázás lehetőségét. Magyar paraszti hagyományban épp úgy megtalálható, mint a finn, észt díszes, szedettes szalagjaik közt.

A tanfolyamokat kezdőknek, újrakezdőknek és tudásukat bővíteni vágyóknak is ajánljuk.
A kis létszámú csoportok lehetővé teszik, hogy a megfelelő szakmai segítség mellett mindenki a saját tempójában haladhasson.

Ára: 16.500 Ft, mely tartalmazza az alapanyag és az oktatás díját, az eszközök használatát és a műhelyfenntartás költségeit.

A tanfolyamra való jelentkezés a részvételi díj felének vagy a teljes összegnek a befizetésével válik véglegessé. Kérjük ezt – amennyiben lehetséges – a helyszínen a tanfolyam kezdete előtt befizetni. (Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház, Zirc Rákóczi tér 10.)

A tanfolyam minimum 5 fő jelentkezése esetén indul.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Jelentkezni az alábbi linken lehetséges:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSclMYGYAD0mWEDLGhWu8-o3W99cOHW729sovZ0M5G7ZgBv9oQ/viewform?fbclid=IwAR29rHyo6lfTQNHmLoPp7r6z-9guJPfPeXaX-qBl4W5tE5L4JHcSNlwHAZ0

< >

Website by InnoTeq